Mjölkchokladcheesecake med pepparkaka

Ris à la Malta i all ära, särskilt elegant och festligt känns det inte. Här är en lättlagad cheesecakevariant, som inte är alltför mäktig, och därför passar bra som juldessert.
25 november, 2014
Mjölkchokladcheesecake med pepparkaka.

Mjölkchokladcheesecake med pepparkaka.

Detta är perfekt att förbereda dagen innan. Garnera gärna med hallon eller något annat bär. Kanske har du röda vinbär i frysen sedan i höstas?

Botten:

30 pepparkakor

25 g smör

Fyllning:

200 g mjölkchoklad

1/2 dl grädde

350 g philadelpiaost

150 g kesella

1/2 dl socker

50 g mörk choklad (hackad)

Gör så här:

Smält smöret och mixa med pepparkakorna till bottnen i mixer. Tryck ut i 10 glas eller formar. Bryt mjölkhokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugn (ej högsta effekt). Vispa grädden lätt, blanda i philadelphiaost, kesella och socker. Tillsätt den smälta chokladen långsamt, under ständig vispning. Blanda ner den hackade chokladen. Fördela i glasen/formarna och ställ svalt. Garnera med hallon eller något annat bär, och gärna ett chokladrån.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: