Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Blomstrande minismörgåstårta med räkor, sparris och mascarpone

19 apr, 2022 
AvThilde Gilling
Blomstrande minismörgåstårta med räkor, sparris och mascarpone
Bjud på läckra minismörgåstårtor med räkor, sparris och mascarpone. Dekorera med vackra ätbara blommor och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Festlig chokladmoussetårta med mirror glazeBrand logo
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

Blomstrande minismörgåstårta med räkor, sparris och mascarpone

Lyxiga små bakelser med klassiska svenska smaker – plus en liten influens från Italien.

Bjud på blomstrande minismörgåstårta med räkor, sparris och mascarpone

4 portioner

Du behöver:

12 skivor formfranska
1 knippe färsk dill
2 schalottenlökar
200 g mascarpone
150 g färskost
1 msk torkad dill
1 msk lökpulver
1 ekologisk citron
Flingsalt och nymalen svartpeppar
400 g varmrökt lax
320 g handskalade räkor

Till dekoration:

8 späda morötter med blast
1 knippe grön sparris
Ärtskott
Vattenkrasse
Ätbara blommor, t ex ringblomma, penséer
4 tsk valfri rom

Gör så här:

  1. Stansa ut brödskivorna med en rund stans eller kopp. Spara resterande bröd till annat eller ströbröd.
  2. Skölj och finhacka dill och lök – spara några ringar lök till dekoration.
  3. Vänd ihop mascarpone med färskost, lök, dillvippor, dill, lökpulver och citronsaft (spara skalet till senare). Krydda med salt och peppar. Fyll hälften av krämen i en spritspåse och vänd ihop resterande del med laxen.
  4. Rensa morötter och sparris och blanchera dem i kokande vatten i cirka 40 sekunder. Kyl dem genast i isvatten och skär dem i tunna skivor. Rensa och plocka ärtskott och vattenkrasse.
  5. Bred ett lager laxkräm på en brödskiva och lägg en ny skiva ovanpå. Bred ut mascarponekrämen och bred ut ett lager räkor. Lägg bröd ovanpå. Upprepa dessa steg för att få tre minitårtor till.
  6. Strö över den återstående mascarponekrämen från botten till toppen runt hela tårtorna, och täck toppen av kakan. Jämna till krämen med en palettkniv eller kniv.
  7. Ställ in smörgåstårtorna i kylen en timme så att de sätter sig. Dekorera sedan med sparris och morötter på höjden längs med kanterna, fyll på med örter, rom, övriga grönsaker och blommor.

Foto: Søren Staun Petersen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons