Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Minipizzor med potatis och oliver

30 maj, 2025
Recept på minipizzor med potatis och oliver
Columbus Leth
Oslagbart goda små minipizzor med potatis och oliver. Enkel mat som alla gillar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Minipizzor med potatis och oliver

Med färdig pizzadeg går det snabbt att få maten på bordet. Blir det pizzor över blir de perfekta i matlådan.

Minipizzor med potatis och oliver
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g potatis
50 g färsk babyspenat
4 stjälkar färsk oregano
2 färdiga pizzadegar
100 g naturell färskost
150 g riven mozzarella
150 g urkärnade oliver

Till servering:

75 g rucola
Färsk oregano
Oliver
Ev grönsallad

Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtanBrand logo
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen och skär den i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj och torka spenaten. Plocka oreganon grovt.
  2. Rulla ut pizzadegen och stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter med ett glas eller en utstickare. Dra lätt i degbitarna så att de blir lite ovala.
  3. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och bred på ett tunt lager färskost. Fördela potatisskivor och spenat ovanpå. Strö över oregano, riven ost och grovhackade oliver.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 10–12 minuter, tills gyllene.
  5. Servering: Toppa de varma pizzorna med rucola, oregano och extra oliver. Servera med en skål blandad grönsallad.

Foto: Columbus Leth

Annons