Tortillapizza med löjrom och crème fraiche

Tortillapizza med löjrom och crème fraiche.

Löjrom möter pizza i en fantastisk kombination. Med färdiga tortillas går den här lyxiga förrätten snabbt och enkelt att fixa. Den här pizzan får du inte missa!
20 september, 2017

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 silverlökar

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

1 msk socker

4 små vetetortillas

150 g Västerbottensost (riven)

4 champinjoner

200 g löjrom

2 dl crème fraiche

1 knippe gräslök (finhackad)

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Skala och skiva löken tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter.

Blanda vinäger, vatten och socker och rör till sockret löst sig. Häll av löken och lägg den i vinägerlagen, låt ligga i minst 15 minuter.

Sprid ut ett jämt lager ost över varje tortilla och baka i ugn i ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg.

Skiva champinjonerna mycket tunt, gärna med en mandolin. Skiva från toppen och använd foten som ett handtag.

Lägg på snygga klickar med löjrom och crème fraiche på pizzorna, samt små högar med lök. Stick ner champinjonskivorna i löjrommen avsluta med att strö över finhackad gräslök och svartpeppar.

Tortillapizza med löjrom och crème fraiche.

Tortillapizza med löjrom och crème fraiche.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: