Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Minipizza bianco med hummer

19 nov, 2017
AvRedaktionen
Minipizza bianco med hummer.
Lyxiga minipizzor med hummer, crème fraiche och Västerbottensost som passar perfekt till champagne. Toppa med lite olivolja och citron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

200 gr pizzadeg

1 dl crème fraiche

1 dl Västerbottensost (riven)

1 silverlök i tunna skivor

1 kokad hummer (hackad i mindre bitar)

1 påse blandade salladsblad

olivolja

saft från 1 citron

Gör så här:

1. Kavla ut en pizzadeg och använd munstycket på ett vanligt dricksglas för att stansa ut 10 små minipizzor.

2. Smeta crème fraiche och strö västerbottenost på degen och toppa med tunna skivor lök.

3. Baka i mitten av ugnen på 220 grader i 5-6 minuter.

4. Garnera med hummerköttet och salladsblad. Häll olivolja och citronsaft över pizzorna och servera.

Receptet är framtaget exklusivt för ELLE mat & vin för att passa med ett glas Mumm Grand Cordon champagne (nr 7543).

Minipizza bianco med hummer. Foto: Mattias Nilsson
Minipizza bianco med hummer. Foto: Mattias Nilsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons