Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh)

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Vegetariska minipiroger med spenatfyllning. Goda att servera med hummus och en grönsallad med mynta.
02 mars, 2017

Tid: 1 timme

cirka 40 små eller 20 stora

Du behöver:

1,2 liter mjöl

1 msk socker

1 msk salt

3 1/2 dl vatten

1/2 dl majsolja eller annan neutralt smakande olja

Fyllning:

bladspenat (fryst, tinad och pressad på all vätska)

3 små gula lökar (skalade och rivna)

1 1/2 dl citron

1 msk salt

1 nypa svartpeppar

2 msk sumac (mellanösternkrydda som ger en god syrlighet) eller 2 msk saft från citron eller lime

1/2 dl vegetabilisk olja

1 msk granatäppeljuice (valfritt)

Gör så här:

Häll mjölet i en hög på ett bakbord. Gör en grop i mitten och häll sedan resten av degingredienserna i gropen. Blanda samman allt med händerna och knåda till en slät deg. Lägg den avrunna spenaten på en skärbräda och hacka den ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt riven lök med resten av ingredienserna och blanda. Ställ åt sidan. Kavla ut degen på en mjölad bänk, ganska tunn ca 1/2 cm. Stansa ut rundlar, använd ett mjölat dricksglas. Lägg ut 1 msk av spenaten på degen och pressa samman till små piroger. Lägg ut på en plåt och grädda i ugnen i ca 30 min på 200°.

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: