Minipajer med krabba och rom

Smaskigt tilltugg till alla tillfällen. Krispig botten med mjuk och härlig krabbfyllning som toppas med svart rom – mums!
09 mars, 2020

4–6 portioner

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

60 g smör

4 msk kallt vatten

(Vill du att det ska gå riktigt snabbt så kan du köpa färdiga tarteletter eller små pajskal)

Fyllning:

100 g krabbkött

1 msk crème fraiche

1 msk god majonnäs

1 tsk wasabi

1 litet knippe gräslök

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Svart rom, eller valfri

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175° varmluft.

2. Mät upp mjölet i en bunke.

3. Smula ner smöret och arbeta ihop med fingrarna.

4. Tillsätt vatten och samla snabbt ihop till en deg.

5. Kavla ut degen på mjölat bakbord.

6. Tryck ut 6 små cirklar och fyll lika många små pajformar med pajdeg.

7. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills pajskalen är spröda och gyllene.

8. Finfördela krabbköttet.

9. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och wasabi i en skål.

10. Finhacka gräslöken och vänd ner gräslök och krabba i röran.

11. Smaka av med salt och peppar och fördela röran i pajskalen.

12. Garnera med små klickar av svart eller valfri rom.

Minipajer med krabba och rom

Minipajer med krabba och rom.

Av: Emma Martiny, Julie Hey, Columbus Leth
Foto: Winnie Methmann, Nina Malling, Columbus Leth, Betina Hastoft

LÄS MER:

Paj med rödvinspocherat äpple och brynt smör

Minipajer med hallon och nektarin

Ostpaj med blåmögelost och bresaola