Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Minimarket designar lekfull och grafisk servis för Rörstrand

06 dec, 2016 
AvSophia Genitz
Frukost är dagens mysigaste måltid tycker systrarna Elvestedt, grundarna av modeföretaget Minimarket. När de fick frågan från Rörstrand att formge en frukostservis var det ett erbjudande de inte kunde motstå.
Annons
Minimarket har designat en servis för Rörstrand.
Minimarket har designat en servis för Rörstrand.

Frukostmöten som blir till lunch och går över i fika. Så arbetar gärna systrarna Elvestedt som står bakom varumärket Minimarket och så blev deras grafiska mönster till Rörstrands nya frukostservis till.

– Vi ville skapa något som kan ta för sig i butikshyllan men som ändå är tidlöst så att det kan läggas till servisen hemma. Det skulle vara könsneutralt, lekfullt och kännas Minimarket, säger Sofie Elvestedt.

De tre systrarna Elvestedt – Sofie, Jennifer och Pernilla – har i det här projektet formgivit tillsammans. På så sätt har de återgått till ursprungsformen så som den såg ut när de började göra färgstarkt, kreativt och lekfullt mode under namnet Minimarket. Att arbeta med ett nytt material var en rolig utmaning.

Annons

– Möjligheter och begränsningar är det vi hela tiden arbetar med. Till skillnad från textilier så blir organiska mönster platta på ett hårt material så vi valde ett geografiskt mönster vilket blev mer tredimensionellt, förklarar Sofie Elvestedt.

Bestämda linjer av färg bryter av det oändliga geografiska mönstret på Minimarkets frukostservis för Rörstrand.
Bestämda linjer av färg bryter av det oändliga geografiska mönstret på Minimarkets frukostservis för Rörstrand.

Rörstrand har tidigare samarbetat med modevärlden och sedan 2003 kommer regelbundet muggar, skålar och assietter i Filippa K-serien. 2011 lanserades  kollektionen Mademoiselle Oiseau som var ett samarbete med modeillustratören Lovisa Burfitt.

– Rörstrand har i alla tider samarbetat med de bästa svenska formgivarna från olika genrer. Minimarket har skapat en serie med mycket attityd, för en ung och modemedveten målgrupp, säger Eva Tiedman, varumärkeschef för Rörstrand.

Frukostservisen består av assiett, skål, mugg och espressokopp och förutom porslinet innehåller serien även accessoarer som kökshandduk och förvaringsburk. Anna Lerinder, som även formgivit Ostindia Floris och Mademoiselle Oiseau samt 2012 belönades med ELLE Interiörs designpris, har formgivit porslinsdelarna.

Servisen smyglanseras på Åhléns city i Stockholm den 6 december och finns hos övriga återförsäljare i januari 2017. Priserna ligger på mellan 139 och 199 kr/del.

Minimarket har designat en servis för Rörstrand.
Minimarket har designat en servis för Rörstrand.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons