Mini-limepajer med grädde och pistaschnötter

Recept på mini-limepajer med grädde och pistaschnötter

Columbus Leth
Dessa mini-limepajer är perfekta att förbereda dagen innan och sen när det är dags serverar du dem med grädde och pistaschnötter.
19 april, 2022
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Mini-limepajer med grädde och pistaschnötter

Perfekta efterrätter som går att förbereda dagen före och förvara i kylen fram till servering.

Baka mini-limepajer med grädde och pistaschnötter
Columbus Leth

6 portioner

Du behöver:

150 g digestivekex
50 g smör
2 msk strösocker

Fyllning:

1 förpackning kondenserad mjölk
3 ekologiska limefrukter
3 ägg

Till servering:

2 ½ dl vispgrädde
1 lime
Färsk mynta
2 msk osaltade pistaschnötter utan skal

Gör så här:

  1. Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem genom att kavla påsen med en kavel. Smält smöret och blanda det smälta smöret med sockret och kexkrosset till en massa.
  2. Fördela massan i 6 små pajformar. Tryck ut ordentligt med hjälp av ett litet glas.
  3. Värm ugnen till 175° varmluft. Vispa den kondenserade mjölken med 1 msk finrivet limeskal, 1 dl limesaft och äggen. Fördela smeten ovanpå kexbottnarna i formarna.
  4. Grädda pajerna i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna lite och låt sedan stelna i frysen i 15–20 minuter före servering. Servera genast eller låt stå i kylen över natten.
  5. Vispa grädden till ett mjukt skum. Garnera de små pajerna med vispad grädde, använd gärna en spritspåse med stjärntyll. Garnera med limeskivor, lite mynta och hackade pistaschnötter. Servera genast.

Foto: Columbus Leth