Miniburgare med hummer

Miniburgare med hummer.

Hamburgare med hummer! Har du någon gång ätit lobster-roll kommer dessa hummerburgare bli din favorit för evigt! Perfekt att servera som sliders till minglet.
05 juni, 2017

20 stycken

Tid: 15 minuter + 1 timmes jäsning

Hummerburgare:

2 frysta tinade humrar

1 selleristjälk (tunt skivad)

1 kruka dill

1 salladslök (finhackad)

2 msk färskpressad citronjuice

salt och peppar

20 små salladsblad

1 dl majonnäs

Hamburgerbröd:

250 g smör

1/2 liter vatten

100 g (drygt 1 dl) socker

100 g jäst

1,2 kg mjöl

ägg till pensling

sesamfrön

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37°. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg och låt jäsa cirka 30 minuter. Forma små bröd och jäs på plåt med handduk över, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda bröden på 200° i cirka cirka 5 minuter tills de får en gyllenbrun yta och är färdiga inuti.

Ta ut hummerköttet och grovhacka. Lägg i en skål. Blanda med sellerin, grovhackad dill, salladslök och smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar. Låt bröden svalna helt innan du delar dem på mitten. Fördela salladsbladen och en klick hummerröra. Fäst på locket med en tandpetare och servera.

Miniburgare med hummer.

Miniburgare med hummer.

Miniburgare med hummer – är de små får man ta två!

Miniburgare med hummer – är de små får man ta två!

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull