Minestronesoppa med pasta och bönor

Minestronesoppa med pasta och bönor.

En mättande soppa med mycket att tugga på! Använd de grönsaker du har hemma och rör i de bönor du tycker om. Servera gärna med ett kraftigt bröd och en pesto.
01 oktober, 2016

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 squash (i halvmånar eller bitar)

4 tomater (i bitar)

1 gul lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 krm timjan

1 krm rosmarin

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

1 burk passerade tomater

8 dl grönsaksbuljong (8 dl vatten + 2 buljongtärningar som kokat ihop)

4 portioner okokt pasta (risoni, penne eller liknande)

ca 300 g kokta bönor (borlotti, stora vita, kikärtor)

svartpeppar

salt

100 g färsk spenat

Gör så här:

Fräs squash, tomat, lök, vitlök, timjan och rosmarin i olja ett par minuter. Häll på vin och passerad tomat, låt fräsa ytterligare en minut. Häll i buljongen. Rör ner pastan. Låt koka till pastan är al dente. Vänd försiktigt i bönorna (så att de inte mosas sönder). Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk spenat.

Minestronesoppa med pasta och bönor.

Minestronesoppa med pasta och bönor.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: