Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Minestronesoppa med pasta och bönor

01 okt, 2016
AvRedaktionen
Minestronesoppa med pasta och bönor.
En mättande soppa med mycket att tugga på! Använd de grönsaker du har hemma och rör i de bönor du tycker om. Servera gärna med ett kraftigt bröd och en pesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 squash (i halvmånar eller bitar)

4 tomater (i bitar)

1 gul lök (hackad)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 krm timjan

1 krm rosmarin

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

1 burk passerade tomater

8 dl grönsaksbuljong (8 dl vatten + 2 buljongtärningar som kokat ihop)

4 portioner okokt pasta (risoni, penne eller liknande)

ca 300 g kokta bönor (borlotti, stora vita, kikärtor)

svartpeppar

salt

100 g färsk spenat

Gör så här:

Fräs squash, tomat, lök, vitlök, timjan och rosmarin i olja ett par minuter. Häll på vin och passerad tomat, låt fräsa ytterligare en minut. Häll i buljongen. Rör ner pastan. Låt koka till pastan är al dente. Vänd försiktigt i bönorna (så att de inte mosas sönder). Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk spenat.

Minestronesoppa med pasta och bönor.
Minestronesoppa med pasta och bönor.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons