Midsommartårta i miniformat

Recept på midsommartårta i miniformat

Matilda Lindeblad
Desserten på midsommar bör bestå av grädde, maräng och färska bär – testa Sofi Fahrmans läckra midsommartårta i miniformat!
26 maj, 2023
Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla steg
0:17

Efter reklamen: Så blandar du en midsommarshot i fyra enkla steg

(0:17)

Slå på ljud

Midsommartårta i miniformat

Baka tårtan i litet format och servera en varsin.

Bjud på läcker midsommartårta i miniformat
Matilda Lindeblad

4 portioner

Du behöver:

Maräng:

4 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning:

2 dl vispgrädde
300 g blandade färska bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, hallon, röda vinbär
Ev. 1 dl lemon curd

3 drömdesserter med frysta bär

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.Vispa äggvitorna till skum i en ren bunke, gärna av glas eller metall. Tillsätt strösockret och fortsätt att vispa tills du har en blank och fin marängsmet.
  2. Rita upp åtta små rundlar på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna.
  3. Sänk ugnsvärmen till 125 grader och grädda marängerna i 45 minuter till 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna ligga kvar med ugnsluckan lite på glänt tills de svalnar.
  4. Vispa grädden. Om du vill ha lemon curd till din pavlova, blanda den då med grädden eller bred ut den direkt på marängerna. Bred ut ett lager grädde, lägg ut mindre fina bär och toppa med en maräng. Garnera med de finaste bären och en klick grädde.

Foto: Matilda Lindeblad