Mexikansk sallad med tortillakrutonger

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
0084_EMV1303.pdf

Mexikansk sallad med tortillakrutonger

4 personer

Tid: 25 minuter

Knapriga tortillas gör den här salladen till en favorit!

3 vetetortillas (skurna i små fyrkanter)

1 msk olivolja

1 tsk tacokrydda

1 isbergssalladshuvud (strimlat)

400 g svarta bönor (avrunna och sköljda)

200 g körsbärstomater (halverade)

2 avokado (skivade)

1 lime (saften)

1/2 näve koriander (hackade blad)

Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på en bakplåt, rör runt med olivolja och tacokrydda. Grädda i ugnen cirka 10–12 minuter tills de är krispiga. Blanda isbergssallad, bönor och tomater i en stor skål. Rör om avokadon i limesaften och rör ner avokadon. Ringla över valfri dressing. Toppa med krutonger och koriander.