Melonshot med getoststänger

Melonshot med getoststänger.

Supergod och svalkande melonshot med lite sting av grön chili. Servera med krispiga getoststänger av grovt bröd.
08 augusti, 2018

6 personer

Du behöver:

1/2 vattenmelon

1/4 grön chili

6 stjälkar färsk mynta

2 msk lönnsirap

1/2 citron, saften

salt

Getoststänger:

1/2 grovt bröd

ca 120 g getost

4 stjälkar färsk mynta

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär melonen i stora bitar och lägg i en matberedare eller skål med höga kanter. Kärna ur chilin och mixa ihop melon, chili och myntablad. Krydda med lönnsirap, citronsaft och salt. Förvara kallt fram till servering, servera gärna i kylda glas.
  2. Värm ugnen till 190°. Skär brödet i avlånga stänger. Skär getosten i bitar och fördela på brödbitarna. Hacka mynta- bladen och fördela ovanpå. Droppa lite olja över, salta och peppra och grädda i ugnen ca 8 minuter. Servera till iskalla melonshots.
Melonshot med getoststänger.

Melonshot med getoststänger.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft