Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Melonshot med getoststänger

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Melonshot med getoststänger.
Supergod och svalkande melonshot med lite sting av grön chili. Servera med krispiga getoststänger av grovt bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

1/2 vattenmelon

1/4 grön chili

6 stjälkar färsk mynta

2 msk lönnsirap

1/2 citron, saften

salt

Getoststänger:

1/2 grovt bröd

ca 120 g getost

4 stjälkar färsk mynta

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär melonen i stora bitar och lägg i en matberedare eller skål med höga kanter. Kärna ur chilin och mixa ihop melon, chili och myntablad. Krydda med lönnsirap, citronsaft och salt. Förvara kallt fram till servering, servera gärna i kylda glas.
  2. Värm ugnen till 190°. Skär brödet i avlånga stänger. Skär getosten i bitar och fördela på brödbitarna. Hacka mynta- bladen och fördela ovanpå. Droppa lite olja över, salta och peppra och grädda i ugnen ca 8 minuter. Servera till iskalla melonshots.
Melonshot med getoststänger.
Melonshot med getoststänger.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons