Melonglass på sked
- AvRedaktionen
Om du vill servera glassen som små koppar kan du använda kaffeskedar till glasspinnar. Ta hjälp av en klädnypa för att hålla skeden kvar i mitten medan det fryser.
10 st
Tid: 20 minuter + tid i frys
Ingredienser:
300 g mogen vattenmelon
100 g röda vinbär
1/2 dl kallt mineralvatten
1 msk päronsyrup
50 g yoghurt
Gör så här:
Skala vattenmelonen och plocka ur kärnorna. Skölj vinbären och plocka bären. Purea melonen med mineralvattnet, päronsyrupen och yoghurten i mixer. Tillsätt vinbären och skeda snabbt upp röran i små formar (t ex i små koppar eller speciella glassformar). Frys glassen över natten. Skölj formarna snabbt i varmt vatten så att glassen lossnar från kanten. Servera!
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips