Medelhavspasta med zucchini och mozzarella

Medelhavspasta med zucchini och mozzarella.

Smakrik pasta med medelhavssmak. Tillsätt hackad pancetta och fräs med zucchinin för att få en ännu matigare rätt. Toppa med mozzarella och färsk basilika.
04 mars, 2019

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 zucchini (i tunna skivor)

2 msk olivolja

300 g linguine

3 vitlöksklyftor (krossade)

400 g konserverade körsbärstomater

2 tsk balsamvinäger

några droppar tabasco

2 msk kapris (avrunnen)

2 paket minimozzarella (à 150 g/st)

1 dl färsk basilika

Gör så här:

  1. Fräs zucchinin i olivolja några minuter på låg värme, vänd skivorna när det  behövs.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Tillsätt vitlöken, tomater, balsamvinäger, tabasco och kapris i pannan med zucchinin och låt puttra i några minuter.
  4. Låt pastan rinna av, och vänd ner den i tomatsåsen.
  5. Tillsätt mozzarella och servera med färsk basilika.
Medelhavspasta med zucchini och mozzarella.

Medelhavspasta med zucchini och mozzarella.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: