McDonald's lanserar sin första veganska hamburgare

McDonald's lanserar McVegan.

Snart lanserar McDonald's äntligen sin första helt veganska hamburgare McVegan. Burgaren är gjord på sojaprotein och serveras med äggfri majonnäs.
12 december, 2017

I mellandagarna lanseras McVegan på McDonald’s menyer. En vegansk sojabaserad burgare med ketchup, senap, äggfri majonnäs, tomat, sallad, gul lök och saltgurka.

Staffan Ekstam är ansvarig på McDonald’s Food Team och berättar att man, tillsammans med det veganska livsmedelsmärket Anamma, har arbetat fram burgaren under ett och ett halvt års tid.

– Jag ljuger inte om jag säger att vi har provat cirka hundra burgare för att få fram denna, men det innebär ju att vi har ett antal veganska alternativ som vi kommer att kunna lansera framöver också, säger han.

McVegan och co kommer att kosta 49 kronor som hel meny, och bara burgaren kommer att kosta omkring 25 kronor, men det kan komma att variera från restaurang till restaurang.

Den sojabaserade hamburgaren är helt glutenfri och den friteras i egna bad för att säkerställa att den förblir vegansk under tillagningsprocessen.

McVegan kommer att lanseras på McDonald’s meny den 28 december.

Läs även: Impossible Burger börjar produceras i stor skala!