Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

McDonalds släpper McSelection Bearnaise – ny burgare med bea

28 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
McSelection Bearnaise
Bearnaise är livets sås för många av oss. Nu släpper McDonald’s en burgare där den får stå i centrum!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

McDonald’s nya hamburgare går under namnet McSelection Bearnaise och beskrivs som snabbmatkedjans ”lyxigaste burgare hittills”. Den består av 150 gram nötkött som tack vare en ny malningsgrad är tjockare i texturen och saftigare än sina grannar på menyn.

Men det gäller att passa på, för besöket är endast tillfälligt…

Smygtestats under våren

Att bean är en inofficiell nationalsås bekräftades i Donkens smaktester inför släppet. Burgaren har smugits ut på utvalda restauranger under våren och responsen har varit mycket positiv, förklarar Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald´s Sverige, i ett uttalande.

Annons

– I princip alla som smakat på vår nya burgare är överens om att det här är den godaste vi gjort, någonsin. Vi ser fram emot att äntligen få dela med oss av denna smakrevolution till alla våra gäster, säger han.

Pommes pinnes i hamburgaren

Som om inte bea var gott nog innehåller burgaren även några oväntade ingredienser. Rostad lök, rökig lökkräm, ost och sallad kanske inte får dig att höja på ögonbrynen, men hör då på detta: pommes pinnes!

Sofie Lager, marknadschef McDonald’s Sverige, menar att idéen till burgaren uppstått ur ett så kallat McHack, ett knep många gäster tagit till för att skapa sin egen superburgare utanför menyns utbud.

– Svenska folket har sedan länge haft en svaghet för bearnaisesås och att lägga pommes på burgaren är ett välkänt McHack. Vi slog ihop dessa två faktum och skapade McSelection Bearnaise, säger hon.

För att förtydliga – pommes pinnes är inte pommes frites utan det är knapriga små snackspinnar, gjorda av potatis. På hamburgerbrödet finns vallmo- och sesamfrön.

Så länge stannar McSelection Bearnaise

Som redan tidigare nämnt är McSelection Bearnaise på tillfälligt besök på Mackdonald's-menyn. Den finns att köpa från och med nu och fram till och med 8 november.

Foto: McDonald's

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons