Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

McDonald’s nya tjänst: Så här funkar nya picknickfilten

19 jun, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Mcdonalds picknickfilt
Men hjälp av geopositionering och en speciell picknickfilt kan du få ditt McDonald's-mål levererat direkt till parken eller stranden där du ligger och solar. Perfekt för lata sommardagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommar betyder picknick och det är många som nu passar på att njuta av solen på stränder och i parker. Men hur ska man göra när magen börjar kurra och det är långt (eller jobbigt) att ta sig till närmaste restaurang? Du ligger ju så skönt där på filten.

Filten ja. Där har vi lösningen på problemet, i alla fall om man heter McDonald’s.

Restaurangjätten har nämligen tagit fram en alldeles egen picknickfilt som gör det möjligt att beställa mat till din exakta position. Tricket heter geopositionering.

Så här funkar McDelivery-filten

McDonald's speciella picknickfilt.
Så här ser den ut, McDelivery-filten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Du är ute i en park eller på en strand. Du blir hungrig. Du scannar QR-koden som finns på din specialfilt. Den närmaste McDonald’s-restaurangen letas då upp med hjälp av geopositionering och du kan därefter beställa din mat via McDelivery, en tjänst som kör ut mat från McDonalds. Med hjälp av filten vet matbudet exakt var du befinner dig – även om det är mitt i en park utan en direkt adress.

Annons

– Vi gillar att överraska våra gäster med nya smarta lösningar som gör det ännu enklare att njuta av vår meny. Vi har redan sett vilken succé McDelivery gjort sedan vi lanserade leveranser för drygt ett år sedan, och nu under sommaren vill vi också ge alla picknicknjutare chansen att få sin BigMac och Happy Meal direkt till filten, säger Sofie Lager, marketing manager på Mc Donald’s Sverige.

Filten går att vinna på sociala medier

Ja, nu finns det ju en liten hake. Det är inte bara att traska in på vilken McDonald’s som helst och köpa en filt och köra igång. Filtarna finns i begränsat antal, och går att vinna genom McDonald’s app och sociala medier. Så skynda på!

Det krävs också att det finns McDelivery och Uber Eats eller Wolt i din stad för att det ska fungera att beställa mat via filten.

Foto: TT

 

Läs mer:

Mer vego åt folket! Burger King lanserar två vegoburgare av fejkkött

Så många veganska och vegetariska burgare kan innehålla spår av kött

Annons