Test! Så smakar Max vegetariska nyheter

07 mar, 2018 
AvJoel Linde
Hela den nya Green-familjen från Max.
Snabbmatskedjan Max utökar sitt vegetariska utbud med två nya burgare, nuggets och dipp. Dessutom kommer Grand Deluxe-favoriten Umami Halloumi tillbaka.
Annons

Sedan Max lanserade sin Green-familj för två år sedan har många hittat nya favoriter i sortimentet. Men det har också funnits efterfrågan på fler produkter. Veganska nuggets har varit högst upp på önskelistan, säger Max chefskock Jonas Mårtensson.

Därför har Max – som numera inte heter hamburgare utan Burgers, för att vara tydliga med sin gröna mångfald – nu lanserat tre helt nya alternativ på den gröna menyn, där en av dem självklart är nuggets.

1. Crispy Nuggets

Crispy Nuggets från Max.
Crispy Nuggets från Max.

Veganska och glutenfria med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma.

Annons

Omdöme: Väldigt goda, ännu mer krispiga, och för dig som ätit kyckling – en tydlig likhet i både smak och textur. På riktigt svårt att känna någon skillnad, förutom att dessa kanske till och med var lite mer kompakta och matiga. Riktigt goda med den veganska majonnäsen!

2. Crispy No Chicken

Crispy No Chicken från Max.
Crispy No Chicken från Max.

Vegansk och glutenfri burgare med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma. Med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och vid önskemål vegansk majonnäs.

Annons

Påminner väldigt mycket om en vegetarisk schnitzel, och även de nya nuggetsarna. Krispig och salt smak som kompletteras av den milda hettan i sriracha-ketchupen.

3. Chili ‘n’ Cheese

Chili 'n' Cheese från Max.
Chili ‘n’ Cheese från Max.

Vegansk burgare med protein från soja och vete och smaksatt med champinjoner, vitkål och dinkel. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter. Med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarost, jalapeños och originaldressing. Kan fås utan ost.

Bra hetta tack vare jalapeñosarna. Burgaren har en väldigt saftig textur men samtidigt med bra tuggmotstånd. Bitar av korn av vete och dinkel är bra komplement i den ganska feta och mjuka burgaren. Ljusår bättre än andra torrare burgare i samma kategori.

Annons

Veganska dippsåser

Max släpper samtidigt fem nya dippsåser, varav tre är helt veganska:

  • Dippsås BBQ är vegansk. Söt och lätt rökig smak med en tydlig kryddighet.
  • Dippsås Sriracha-ketchup är vegansk och har en het smak med chili och vitlök.
  • Dippsås Sweet ’n’ Sour är numera vegansk efter att receptet på denna sötsura sås har gjorts om.
  • Dippsås Ranch är lakto-ovo-vegetarisk. En av MAX klassiker som nu kommer i repris med en fräsch smak av örter och sour cream.
  • Dippsås Mango Curry är lakto-ovo-vegetarisk och har kryddig currysmak med sötma från mango.

Samtliga nyheter lanseras på Max den 15 mars.

McDonald’s lanserar McVegan.
McDonald’s lanserar McVegan.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons