Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Max räddar sommaren för shakesugna veganer

04 jun, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Max gör alla sina shakes veganska 2019
I sommar är det till Max veganerna vallfärdar för att kunna äta en vegansk hamburgare och få en vegansk milkshake till efterrätt. Den 27 juni lanserar de en ny vegansk Lyxshake och passar samtidigt på att göra alla sina vanliga milkshakes veganska.
Annons

Hamburgerrestaurangen Max kliver vidare in i veganvärlden genom att nu lansera sin lyxshake i en vegansk variant, Lyxshake Vegan. Men de slutar inte där! De byter samtidigt ut sina vanliga milkshakes mot en ny, vegansk och växtbaserad shake, som får namnet Dreamshake. Så har det varit på många restauranger sedan förra året, men nu blir det likadant i alla Max restauranger.

Lyxshaken kommer fortfarande gå att få med mjölkbas, precis som den har varit tidigare.

Max själva hänvisar till att mjölkkonsumtionen minskar i samma takt som alternativa mjölkprodukter efterfrågas, även hos dem. Både Lyxshake Vegan och Dreamshake har kokosmjölk som bas istället för mjölk.

– Vi ser fram emot att dubbla upp Lyxshakes och kunna erbjuda den till ännu fler gäster och på alla restauranger. Det finns olika anledningar till varför man väljer bort eller vill minska på mjölk i sin kost – hälsa, miljö, allergi med mera. Och som en del av vårt hållbarhetsarbete vill vi kunna erbjuda shakes med råvara från växtriket utan att göra avkall på den goda smaken, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

Annons

Förra året lanserades Lyxshake Vegan som ett test på ett antal utvalda restauranger och succén var ett faktum. Det gick åt lika mycket veganshake på ett dygn som de hade räknat skulle gå åt på en vecka.

Max Lyxshake blir vegansk i sommar.
Max Lyxshake blir vegansk i sommar.

Vegansk trerätters i snabbmatsversion

Lyxshaken som Max har haft i flera år får också fler smaker lagom till sommaren. Den nya smaken heter Banana Split och dessutom tas en gammal favorit – päron – tillbaka.

– Det här blir verkligen en ”Summer of shakes”! Det är otroligt kul att vi kan erbjuda våra gäster en så stor variation, både i innehåll och smak. Favoritsmaken päron kommer också finnas som Lyxshake vegan tillsammans med blåbär, jordgubb och så klart choklad, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Annons

Tidigare under våren har Max också lanserat flera andra vegetariska och veganska nyheter på sin meny, bland annat Delifresh Plant Beef – en hamburgare med en vegansk biff istället för kött, men som smakar som kött. I och med de nya veganska shakesen kommer vilken vegan som helst att kunna gå in på närmsta Max-restaurang och sno ihop en vegansk trerätters.

De nya veganska shakerna börjar säljas den 27 juni.

 

Läs mer:

 

Annons