Nu är Oumph-lådan på Max officiell!

Nu är Oumph-lådan på Max officiell!

Nu har alla Max-restauranger i Sverige och Norge fått information om att det går att beställa oumph-låda på Max.
09 februari, 2017

ELLE mat & vin skrev tidigare om att veganer har skapat en egen meny på Max. Utifrån den veganska burgaren BBQ Sandwich, en burgare med bland annat sojaprodukten oumph och barbequesås, har många börjat beställa endast oumph med extra pommes frites för att skapa en egen rätt.

Vår artikel blev enormt uppskattad och spridde sig fort. Den nådde Max som två dagar senare gick ut med direktiv till samtliga restauranger i Sverige och Norge.

– När det blev en ökad efterfrågan kände vi att vi måste förenkla för våra medarbetare så de vet vad de förväntas göra. Så vi la till den (oumph-lådan) som en egen knapp i kassan, säger Max PR-chef, Marita Wengelin.

Inte officiellt inlagd på menyn

Däremot går det inte att beställa oump-lådan i appen eller snabbkassorna än eftersom den inte är officiellt inlagd på menyn.

– Vi ser det som en standardiseras specialbeställning som vi har infört för att förenkla beställningen. Men det krävs många fler steg för att den ska hamna på menyn.

Kommer den att göra det framöver?

– Det får jag hålla på lite känner jag. Men vi tycker det är jätteroligt att gästerna är så innovativa och engagerade i vår meny och vi är väldigt smickrade och glada att de har pratat om det här så mycket så att det har spridit sig.

Oumphlådan kostar 61 kronor och innehåller oumph, rödlök, isbergssallad, tomat, jalapeños, äggfri majonnäs och en stor crispy fries (i vissa av restaurangerna förekommer samfritering, fråga därför i kassan om dina pommes friteras i egen fritös om du är vegan).

Relaterade nyheter:

Så smakar Max nya vegetariska burgare

Max nya halloumiburgare – så smakar den!

5 anledningar till att vi älskar Oumph!