Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

MAX Burgers lanserar växtbaserad innovation!

23 maj, 2019 
Efterfrågan på vegetariska alternativ växer stadigt och hamburgare är inget undantag. Nu lanserar MAX en helt ny växtbaserad innovation.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 23 maj lanserar MAX Burgers nyheten Delifresh Plant Beef, en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein. Produkten, som bland annat innehåller texturerat soja- och veteprotein, är en unik svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson.

– Arbetet med att kunna erbjuda våra gäster ett växtbaserat köttsubstitut inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016. Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för MAX meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare. För mig blev beviset att vi var i mål när min köttälskande son inte kände någon skillnad, berättar Jonas Mårtensson

Bäst i burgar-klassen?

Hamburgerkedjan har som mål att 50 procent av sålda måltider år 2022 ska vara annat än rött kött. Redan idag lägger försäljningen på närmare 40 procent. Om man ska tro dem själva är nya Delifresh Plant Beef ett av de bästa vegetariska alternativen på marknaden.

Annons

– Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, MAX Delifresh Plant Beef är best in class. Framtidens protein är på gång, och det bästa är framtaget här i Sverige av oss. Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers som nyligen flyttade tillbaka till Sverige efter 15 år i USA.

ELLE mat & vin har testat burgaren:

– Burgaren påminner verkligen om kött i utseende och konsistens och även om den såklart inte smakar exakt som kött så är den väldigt saftig och god. Helt klart en av de bättre vegoburgarna på marknaden, säger ELLE mat & vins digitala redaktör Rose-Marie Söderlund.

Delifresh Plant Beef kan beställas till alla Grand Deluxe-burgare.
Delifresh Plant Beef kan beställas till alla Grand Deluxe-burgare.

Kan beställas till alla Grand Deluxe-burgare

Delifresh Plant Beef finns som alternativ till alla Grand Deluxe-burgare på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark. Dessutom lanseras signaturburgaren Delifresh Plant Beef Signature. Även kampanjburgaren Spicy Avocado, som gör comeback på menyn under sommaren, kan beställas med Delifresh Plant Beef, nötkött, kyckling eller halloumi.

Fler vegetariska burgare hittar du här >>

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons