Snabb sill i färska örter
- AvRedaktionen
Inlagd sill behöver inte ta lång tid. Blanda majonnäs och yoghurt med färska örter och sill. Förbered gärna dagen innan så att smakerna hinner sätta sig.
4 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
125 g majonnäs
100 g turkisk yoghurt
1 dl färska örter (t ex dill, basilika, gräslök)
1 vitlöksklyfta (pressad)
skal och saft från 1/2 citron
2 tsk kapris
5 minuters-sill (från Abba), avrunnen
Gör så här:
Blanda majonnäs, yoghurt, finhackade örter, pressad vitlök med rivet citronskal och kapris. Dela sillen i lagom stora bitar och vänd ner den i övriga ingredienser. Smaka av med pressad citron. Gott tillsammans med ett tunt knäckebröd eller till nypotatisen.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson