Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snabb sill i färska örter

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Inlagd sill behöver inte ta lång tid. Blanda majonnäs och yoghurt med färska örter och sill. Förbered gärna dagen innan så att smakerna hinner sätta sig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

125 g majonnäs

100 g turkisk yoghurt

1 dl färska örter (t ex dill, basilika, gräslök)

1 vitlöksklyfta (pressad)

skal och saft från 1/2 citron

2 tsk kapris

5 minuters-sill (från Abba), avrunnen

Gör så här:

Blanda majonnäs, yoghurt, finhackade örter, pressad vitlök med rivet citronskal och kapris. Dela sillen i lagom stora bitar och vänd ner den i övriga ingredienser. Smaka av med pressad citron. Gott tillsammans med ett tunt knäckebröd eller till nypotatisen.

Snabb sill i färska örter.
Snabb sill i färska örter.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons