Allt om maten och drycken på Oscarsgalan 2016

29 feb, 2016 
AvRedaktionen
Wolfgang Puck med ett urval av rätterna som serverades på Oscarsgalan 2016.
Nu vet vi vilka årets vinnare blev på Oscarsgalan 2016 och vad kändisarna hade på sig, men är du även nyfiken på vad Alicia Vikander, Leonardo DiCaprio och de andra gästerna fick att äta och dricka?
Annons

Oscarsgalan har gått av stapeln 88 gånger och det här var den 22:a gången som den kände kocken Wolfgang Puck fick det ärofyllda uppdraget att ta fram menyn. Innan galan berättade han:

– I år ska vi toppa förra årets fantastiska meny. Vi kommer att ha traditionella rätter som mac & cheese med tryffel, som Adele och John Travolta älskar, men även nya inslag som kungskrabba och hummer samt vegetariska rätter som vit gazpacho med vindruvor och mandel. Det kommer att finnas något för alla.

Oscarsstatyetter av choklad täckta med bladguld.
Oscarsstatyetter av choklad täckta med bladguld.

Till sin hjälp att servera de 1500 gästerna hade Wolfgang 950 man. Det gick bland annat åt 300 humrar, 150 kg rökt lax, 10 kilo kaviar, 7 kilo tryffel, 3000 mackor med grillad ost, 5000 ägg och inte mindre än 7000 små oscarsstatyetter i choklad. Till det dracks det 2400 flaskor champagne från Piper Heidsieck, 2700 flaskor vin från Sterling Vineyards och 130 flaskor whisky från Haig Club.

Annons
Oscarsstatyetter av rökt lax på brioche med iransk kaviar.
Oscarsstatyetter av rökt lax på brioche med iransk kaviar. Foto och recept.

Det serverades över 50 olika smårätter och snittar på galan, däribland rökt lax på brioche med iransk kaviar, miniburgare med cheddarost och remouladsås, majstoast med avokadopuré och picklad jalapeno, bakad potatis toppad med kaviar och en stor sushi- och skaldjursbuffé.

Bland desserterna fanns, förutom de klassiska oscarsstatyetterna i choklad, bland annat glass med varm fudge, brownies, chokladmousse, macarons, glutenfria cupcakes, flamberade munkar och hallonpannacotta med champagnegelé.

En mer detaljerad lista finns att läsa hos forbes.com.

Annons
Oscarsstatyett av choklad täckt med bladguld.
Oscarsstatyett av choklad täckt med bladguld.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons