Matbloggaren Jävligt Gott släpper vegetarisk BBQ-bok

Matbloggaren Jävligt Gott släpper vegetarisk BBQ-bok

Rediga burgare, rejäla tillbehör och långkokt chili i järngryta över glödande kol. Så beskriver Gustav Johansson, känd från bloggen Jävligt Gott, sin nya grillbok med det passande namnet Jävligt God BBQ.
12 maj, 2016
javligt-gott-bbq-u

Foto: Gustav Johansson

Sommaren är lika med grillsäsong för de flesta svenskar och en växande trend är att grilla grönt.

Att skippa köttet är dock så mycket mer än att bara grilla grönsaker och snart släpper den populära matbloggaren Gustav Johansson – bakom bloggen Jävligt Gott – boken Jävligt God BBQ.

– Det här är inte en vegetarisk kokbok, det är en bok om grillad och jävligt god mat. Jävligt God BBQ är rediga burgare, rejäla tillbehör och långkokt chili i järngryta över glödande kol. Utan kompromisser och utan kött, säger Gustav Johansson.

Javligt_God_BBQ_Oumph_Srirachaspett

Foto: David Johansson

Klassiska, mustiga och goda rätter för alla – även om du i huvudsak äter växtbaserat, är lite av Gustavs filosofi. Med grillboken vill han inspirera till nya tankegångar inom barbecue-kulturen och visa att det går fint att grilla gott och samtidigt vara köttfri.

Tillsammans med två av Sveriges största vegoaktörer, Quorn och Oumph lanseras boken den 1 juni. Jävligt God BBQ kommer finnas att köpa via Adlibris och Owlstreets.com för 199 kronor, men kan redan nu förbeställas.

Läs även: Recept på vegetariska hamburgare

Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott.

Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott.