Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Mästerkockarna Oskar och Anders öppnar ekologisk pizzeria!

04 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förra året träffades Oskar Montano och Anders Östblom när de båda tävlade i Sveriges Mästerkock. Då jobbade Oskar med TV och Anders med reklam sedan över 20 år tillbaka. De båda hade mat som sin stora passion och sökte till Mästerkocken för att se vart det stora intresset kunde leda.

Efter programmet började de nyfunna vännerna sakta men säkert att spinna vidare på drömmen om att en dag göra något helt annat. Hösten 2014 bestämde de sig för att satsa och testa sina vingar som pizzabagare.

Vi älskar pizza men tyckte inte att det fanns några riktigt bra pizzerior här i Stockholm så vi tog saken i egna händer, säger Oskar och fortsätter.

Jag fick mycket inspiration från åren då jag bodde och jobbade i Rom men annars har vi egentligen bara testat oss fram! Allt från vilket mjöl vi ska ha, till hur jäsningsprocessen ska se ut och vilka råvaror vi ska använda oss av.

Annons

Anders flikar in – Nu jäser vår pizzadeg i tre dagar, då blir den helt perfekt. Vi använder oss även bara av ekologiska ingredienser, det är viktigt med bra grejer. 

På lördag den 7 mars slår de matglada grabbarna bakom restaurang 800 grader upp dörrarna till deras genuina krypin på Sigtunagatan 17 i Vasastan som de rustat upp sedan i december.

Från 11:00 och framåt kommer restaurangens första gäster att kunna njuta av ekologiska pizzaslices med bland annat buffelmozzarella, grönkålschips, portabellosvamp, salsiccia och ljuvlig parmesan.

pizza4
Unknown-1
Annons
pizza1
pizza2
Annons
pizza3
pizza6
Annons
pizza9
pizza5
Annons
pizza7

  

Annons

Webbredaktör Cassandra och webbassistent Caroline betygsätter pizzorna:

De var helt enkelt ljuvliga med den sprödaste pizzabotten vi ätit! Favoriten är toppad med buffelmozzarella och grönkålschips. 800 Grader är väl värt ett besök.

Stort lycka till önskar vi på ELLE mat & vin!

Annons