Leilas mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär

Leilas mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär.

Pannacotta är en perfekt dessert till jul- eller nyårsbordet eftersom allt går att förbereda dagen innan. Servera tillsammans med lakritsmarinerade bär.
13 december, 2016

6 personer

Tid: 15 minuter (+ tid i kyl över natten)

Pannacotta:

2 1/2 dl vispgrädde

5 dl mjölk

3 msk strösocker

1 färsk vaniljstång

5 gelatinblad

250 g mascarponeost (1 burk)

Marinerade bär:

1 lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt efter smak)

5 dl strösocker

2 1/2 dl vatten

1 liter blandade bär (t ex jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)

Gör så här:

Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (koka med stången). Ta kastrullen från värmen och ta upp stången. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken. Vispa ner mascarponeosten. Häll pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5–6 timmar, gärna över natten. Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig. Häll över bären och låt marinera. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

Leilas mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär.

Leilas mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept hittar du här.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: