Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marshmallowtoppar med jordgubb

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Recept på marshmallowtoppar med jorgubb
Lene Samsø
Söta marshmallowtoppar med jordgubb är helt omöjliga att säga nej till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtanBrand logo
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtan

Marshmallowtoppar med jordgubb

Segmjuka och fluffiga marshmallows med fin smak av jordgubb.

Annons

50 stycken

Tid: 40 minuter + tid i kyl över natten

Du behöver:

15 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl vatten
400 g socker
1 nypa salt
Jordgubbsarom eller -pasta
8 droppar röd karamellfärg
Florsocker
Frystorkade jordgubbar

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt vaniljstång, vanilj­frön, vatten, socker och salt puttra i en kastrull tills det når en temperatur på 115° (använd sockertermometer).
  3. Krama ur vattnet ur gelatin­bladen, och låt smälta ner i sockermassan.
  4. Fiska ur vaniljstången och häll över sockermassan i en skål, vispa ner jordgubbssmaksättning efter smak samt karamellfärg med elvisp i cirka 10 minuter, tills massan är tjock och luftig. Smaka av och se om du behöver mer smaksättning.
  5. Pudra ett stort fat med florsocker. Fyll marshmallowmassan i spritspåse och spritsa ut små toppar direkt i florsockret.
  6. Strö över frystorkade jordgubbar och låt stå i kylen över natten. Första och andra dagen är de klibbiga, men stelnar sedan och får en fast skorpa.

Foto: Lene Samsö

Annons