Marshmallowtoppar med jordgubb
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Söta marshmallowtoppar med jordgubb är helt omöjliga att säga nej till!
Annons
Marshmallowtoppar med jordgubb
Segmjuka och fluffiga marshmallows med fin smak av jordgubb.
Annons
50 stycken
Tid: 40 minuter + tid i kyl över natten
Du behöver:
15 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl vatten
400 g socker
1 nypa salt
Jordgubbsarom eller -pasta
8 droppar röd karamellfärg
Florsocker
Frystorkade jordgubbar
Gör så här:
- Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i cirka 10 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt vaniljstång, vaniljfrön, vatten, socker och salt puttra i en kastrull tills det når en temperatur på 115° (använd sockertermometer).
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen, och låt smälta ner i sockermassan.
- Fiska ur vaniljstången och häll över sockermassan i en skål, vispa ner jordgubbssmaksättning efter smak samt karamellfärg med elvisp i cirka 10 minuter, tills massan är tjock och luftig. Smaka av och se om du behöver mer smaksättning.
- Pudra ett stort fat med florsocker. Fyll marshmallowmassan i spritspåse och spritsa ut små toppar direkt i florsockret.
- Strö över frystorkade jordgubbar och låt stå i kylen över natten. Första och andra dagen är de klibbiga, men stelnar sedan och får en fast skorpa.
Foto: Lene Samsö
Annons