Marinerade bär med vaniljgrädde

Marinerade bär med vaniljgrädde.

Även om det inte är säsong för färska bär, kan man i undantagsfall lyxa till det med sådana. Här får de marinera i en lag av honung och citron, vilket gör dem ännu godare.
13 februari, 2017

Du behöver:

ca 0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Marinad:

1 dl socker

0,75 dl honung

1 dl vatten

1 citron, saften

1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker

florsocker (till servering)

Gör så här:

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna. Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme. Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.

Marinerade bär med vaniljgrädde.

Marinerade bär med vaniljgrädde.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner