Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Marinerade bär med vaniljgrädde

13 feb, 2017 
AvRedaktionen
Marinerade bär med vaniljgrädde.
Även om det inte är säsong för färska bär, kan man i undantagsfall lyxa till det med sådana. Här får de marinera i en lag av honung och citron, vilket gör dem ännu godare.
Annons

Du behöver:

ca 0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Marinad:

1 dl socker

0,75 dl honung

1 dl vatten

1 citron, saften

1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker

florsocker (till servering)

Gör så här:

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna. Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme. Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.

Marinerade bär med vaniljgrädde.
Marinerade bär med vaniljgrädde.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons