Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Marinerade bär med vaniljgrädde

13 feb, 2017
AvRedaktionen
Marinerade bär med vaniljgrädde.
Även om det inte är säsong för färska bär, kan man i undantagsfall lyxa till det med sådana. Här får de marinera i en lag av honung och citron, vilket gör dem ännu godare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

ca 0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Marinad:

1 dl socker

0,75 dl honung

1 dl vatten

1 citron, saften

1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker

florsocker (till servering)

Gör så här:

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna. Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme. Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.

Marinerade bär med vaniljgrädde.
Marinerade bär med vaniljgrädde.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons