Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Maria Nilsdotter designar champagne- och smyckeslåda åt Mumm

02 nov, 2018 
Smyckesdesignern Maria Nilsdotter har designat en exklusiv champagnelåda åt champagnehuset Maison Mumm. Lådan går även att använda till förvaring av smycken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Maria Nilsdotter grundade sitt eget smyckesvarumärke i samband med att hon tog examen från konst- och designhögskolan Central Saint Martins 2007. Hennes smycken står ofta i stark kontrast till den skandinaviska minimalismen och den senaste kollektion Moondust hämtar till exempel inspiration från John Bauers sagovärld.

– Smyckena reflekterar en modern tolkning av det magiska månljuset, en stjärnbeströdd himmel och mystiken hos sagoväsen. Kontrasten mellan det ljuva och det hårda är viktigt i kollektionen och återspeglas bland annat genom klassiska sötvattenspärlor med magisk lyster i kombination med vassa spetsar och blankpolerat silver, har Maria Nilsdotter tidigare sagt om kollektionen till ELLE.

Frankrikes mest sålda champagne

Maria designar sällan åt andra varumärken, men när frågan om ett samarbete med G.H. Mumm och deras champagne kom kunde hon inte säga nej. Mumm Grand Cordon är Frankrikes mest sålda champagne och den tredje största i världen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag tycker om välgjorda förpackningar och sparar ofta de bästa länge och använder till förvaring av små saker. Det är sällan som jag gör samarbeten men att jobba med ett så anrikt företag kändes kul och dessutom spännande att se hur en förpackning för champagne kunde knytas ihop med min smyckesvärld, säger Maria.

Samarbetet har resulterat i en champagnelåda med handmålade element.

Vad inspirerades du av när du skapade kartongen?

– För mig var det viktigt att kartongen skulle kunna återanvändas och få ett långt liv. Både ur ett hållbarhetsperspektiv men även för att den skulle kunna ha en extra funktion. Själv sparar jag alltid välgjorda och fina förpackningar och förvarar små prylar i. Mönstret på kartongen är hämtat ifrån min senaste kollektion Moondust och hintar om stjärnklara nätter och mystiska konstellationer.

 

Vad har du själv för relation till julen?

– Jag älskar julen, alla ljus och dofter. Det känns viktigt att gå tillbaka till sig själv och något mer grundat i december, inte fastna i konsumtionshetsen och alla måsten. Ljuset i mörkret och glädjen i att fira tillsammans är det jag vill fokusera på.

Vad äter du själv helst till champagne?

– Pommes frites och mayo.

Mumm Grand Cordon (nr 7543) kostar 379 kr och släpps i begränsad upplaga på 3 000 exemplar den 5 november. Nu vet vi vad vi önskar oss i julklapp!

Maria Nilsdotters champagnelåda för Mumm kan användas som skyckesask.
Maria Nilsdotters champagnelåda för Mumm kan användas som skyckesask.

Läs mer:

Nu finns Elsa Billgrens designade champagneflaskor i butik

Vad är egentligen skillnaden mellan champagne, cava och prosecco?

Du har öppnat champagneflaskan fel hela tiden – så här ska du göra

Annons