Margarita med körsbär

Margarita med körsbär.

En läcker variant av den klassiska tequiladrinken Margarita. Här har vi använt körsbär men du kan även testa med andra bär, till exempel hallon.
08 juli, 2017

1 person

Du behöver:

1 dl körsbär, urkärnade (70 g)

1 msk vatten

2 msk limesaft

2 msk agavesirap

4 cl ljus tequila

krossad is

Till dekoration:

1 limeklyfta

salt, gärna rosa himalayasalt

cocktailbär

Gör så här:

Häll ut salt på en liten tallrik. Gnid kanten på glaset med en limeklyfta och doppa sedan i salt. Mixa körsbär och vatten och pressa sedan purén genom en sil. Lägg purén i en shaker tillsammans med limesaft, agavesirap och tequila. Skaka ihop blandningen ordentligt. Fyll glaset med krossad is och häll upp drinken. Garnera med cocktailbär.

Margarita med körsbär.

Margarita med körsbär.

Recept & styling: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson