Marängsviss med jordgubbar och rabarbergrädde

Marängsviss med jordgubbar och rabarbergrädde.

Sommarens smarrigaste dessert? Fluffig vispgrädde, maräng och glass blandas med sötsyrliga rabarber, jordgubbar och vit choklad. Smak av sommar!
12 maj, 2017

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

200 g rabarber

1 dl muscovadosocker

2 msk vatten

1 vaniljstång

2 dl vispgrädde

1 liter god vaniljglass

1 liter jordgubbar

12 små maränger

150 g vit choklad (finhackad)

Gör så här:

Skär rabarbern i skivor. Lägg tillsammans med socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Sjud på låg värme i en kastrull under lock tills rabarbern mjuknat och sockret smält. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden hård och blanda med rabarbern. Varva kulor av glass med jordgubbar och maränger på dessertfat. Toppa med rabarbergrädden och avsluta med jordgubbar och choklad.

Marängsviss med jordgubbar och rabarbergrädde.

Marängsviss med jordgubbar och rabarbergrädde.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran