Nyhet från Marabou: choklad med smak av brownie, kokos och kaffe

marabou med smak av brownie, kokos och kaffe

Marabou släpper ännu en ny smak skapad av svenska folket. Här kan du redan nu köpa chokladkakan med smak av brownie, kokos och kaffe – innan den kommit ut i butik!
13 april, 2021
5 saker om choklad du kanske inte visste om
1:25

Efter reklamen: 5 saker om choklad du kanske inte visste om

(1:25)

Slå på ljud

Förra året frågade Marabou svenska folket vilken smak de helst ville se på chokladkakan. På en hemsida kunde man sätta ihop sin alldeles egna smak av Marabou, och det fanns en mängd alternativ att välja mellan. Frukt, nötter, godis, kryddor, salt, surt, sött kunde kombineras i en oändlig blandning för att sedan skickas in som förslag till företaget. Varje chokladkaka fick dock bestå av högst tre smaker.

Marabou med smak av popcorn

Först ut var kombinationen popcorn, crunchy corn och havssalt. Den kallades för ”Eva's edition” och blev snabbt en riktig snackis på sociala medier. Bland annat uppmärksammades den på Sockertweetens Instagram.

Marabou med smak av brownie, kokos och kaffe

Nu kommer nästa smak skapad av svenska folket, och den här gången är det ”Fredrika's edition” som snart finns i en butik nära dig. Det är Instagramkontot Matsiktet som denna gången har avslöjat nyheten.

”Wow! Nästa vinnare i Marabous tävling, där man fick skapa sin egen smak, är här: Brownie Kokos & Kaffe”, står det att läsa i inlägget.

Reaktionerna låter inte vänta på sig och i kommentarsfältet hyllas den nya smaken redan.

”Låter ju magiskt!!!”

”Men oj vilken spännande kombo.”

”Nej men lägg av vad gott.” är bara några av kommentarerna under Matsiktets inlägg.

Här kan du köpa den nya Marabousmaken

Nyheten finns redan nu att beställa på Godis247.se, då för 19.90 kronor styck. Enligt Matsiktet kommer den att landa i övriga butiker vecka 19, det vill säga i mitten av maj.

Så valdes de nya smakerna på Marabou ut

Av alla som var med och skapade smaker har tre bidrag valts ut som samtliga kommer att presenteras under 2021. Marabou har valt ut de mest kreativa smakkombinationerna, men även vilket namn du ger din chokladkaka spelar roll.

Fredrika's edition med smak av brownie, kokos och kaffe är den andra att presenteras, vilket betyder att vi fortfarande har ännu en smak skapad av folket att se fram emot.

Foto: Instagram, Marabou