Mango-, lime- och kokosglass

Recept på mango-, lime- och kokosglass

Betina Hastoft
Gör din egen glass med smak av tropikerna – mango-, lime och kokosglass. Frys in och njut helt enkelt!
12 juli, 2022
1:49

Efter reklamen: Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

(1:49)

Slå på ljud

Mango-, lime- och kokosglass

Lyxiga smaker i två lager.

Gör din egen mango-, lime- och kokosglass
Betina Hastoft

8 glassar

Du behöver:

Lager ett:

350 g mango
¼ dl färskpressad limesaft
1 msk honung

Lager två:

150 ml kokosmjölk
125 g kondenserad mjölk
1 msk färskpressad limesaft

Mango, jordgubb och blåbär – 3 goda glassar för varma dagar

Gör så här:

  1. Skala, eller ta från frysen om du använder fryst mango. Mixa mango, limesaft och honung, tills frukten är helt slät.
  2. Fördela blandningen i 8 isglassformar och låt stå i frysen 1 timme. Vispa eller mixa kokosmjölk, kondenserad mjölk och limesaft och häll på det första frysta lagret glass.
  3. Stick ner glasspinnar i varje form och låt glassarna stå i frysen tills de är genomfrysta.

Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft