Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme

Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.

En matig potatissallad är given på kräftkalaset eller buffén, här med smakrik Västerbottensost, färska champinjoner och syrlig citronkräm.
05 augusti, 2016

6 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

800 g mandelpotatis

1 kruka dill

250 g champinjoner

1 liten rödlök

1 liten bit Västerbottensost

50 g blandad sallad

Citroncreme:

2 dl crème fraiche

1 citron, skalet

salt

nymalen svartpeppar

Till servering:

2 msk jungfruolivolja

1 tsk pressad citronsaft

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen svalna. Dela den i mindre bitar. Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i smör med salt och svartpeppar. Skala och strimla rödlöken fint. Arrangera sallad, potatis, champinjoner och rödlök på ett serveringsfat. Hyvla över västerbottenost och avsluta med några dillvippor.

Blanda ingredienserna till citronkrämen och ringla den över salladen. Avsluta med lite god olivolja och pressad citron.

Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.

Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: