Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Mandelpepparkakor med taleggio och fikon

19 dec, 2016
AvRedaktionen
Mandelpepparkakor med taleggio och fikon.
Alla har vi väl blivit bjudna på pepparkakor med grönmögelost? Överraska istället med en bit krämig taleggio och färska fikon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 st

Tid: 10 minuter

Du behöver:

100 g taleggio

20 pepparkakor, gärna med mandel

2-3 fikon

2 msk lönnsirap eller flytande honung

2 msk pumpakärnor

Gör så här:

  1. Fördela taleggio på pepparkakorna
  2. Skär fikonen i tunna klyftor och lägg på.
  3. Droppa över lönnsirap och toppa med pumpakärnor.
  4. Servera direkt.
Mandelpepparkakor med taleggio och fikon.
Mandelpepparkakor med taleggio och fikon.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons