Mandel- och sötpotatissallad med avokado
- AvRedaktionen
Den här matiga och krispiga salladen med mandel, sötpotatis och avokado passar fint till det mesta på grillen. Gör en god dressing med olja, citron och pesto.
8 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
3 sötpotatisar (i klyftor)
3 msk olivolja
salt och peppar
200 g körsbärstomater
250 g rucola
250 g babyspenat
4 avokado (i klyftor)
4 msk rostade skalade mandlar
Dressing:
6 msk avokadoolja
2 msk pressad citron
1 msk pesto
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg sötpotatisklyftorna på en bakpappersklädd plåt, ringla över olivolja, salta och peppra.
- Rör om och rosta i ugnen i 35 minuter eller tills de mjuknat.
- Lägg på körsbärstomaterna de sista 10 minuterna.
- Lägg upp på ett fat och strö över rucola, babyspenat, avokado och mandlar.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla över.