Majsbröd

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

1 pajform

Majsbröd är ett måste på Thanksgiving. Här har smaken tuffats till med finhackad jalapeño, som tillhör de medelstarka chilipeppar-sorterna. Godast samma dag det bakats.

7 dl majsmjöl

3 dl vetemjöl

4 msk råsocker

2 tsk salt

5 tsk bakpulver

2 ägg

5 dl lättfil

140 g smör (smält)

2 jalapeñopepparfrukter (urkärnade och finhackade)

Sätt ugnen på 220°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, lättfil och smält smör i en annan skål. Vispa ner äggsmeten och hackad jalapeño i de torra ingredienserna tills allt är väl blandat. Häll smeten i väl smord pajform (25 cm diameter) med löstagbar botten, och grädda i ca 20 minuter, tills brödet fått fin färg.