Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Len majs- och potatissoppa

05 feb, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på len majs- och potatissoppa
En varm soppa passar perfekt när det är kyligt ute. Majsen gör soppan söt och de salta jordnötterna ger både sälta och lite krisp.
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Len majs- och potatissoppa

Den krämiga söta soppan blir ännu godare med en knaprig och salt topping, här i form av jordnötter.

Så lagar du en len majs- och potatissoppa

4 förrättsportioner

Du behöver:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1 msk olja
300 g majskorn
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk havregrädde
salt och peppar

Topping:

½ dl salta jordnötter

Gör så här:

  1. Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar. Fräs i olja utan att de tar färg. Tillsätt avrunnen majs och fräs tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt vatten och havregrädde. Låt sjuda under lock i 10 minuter.
  2. Ta från värmen, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, strö över nötter.

Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons