Len majs- och potatissoppa

Recept på len majs- och potatissoppa

En varm soppa passar perfekt när det är kyligt ute. Majsen gör soppan söt och de salta jordnötterna ger både sälta och lite krisp.
05 februari, 2021

Len majs- och potatissoppa

Den krämiga söta soppan blir ännu godare med en knaprig och salt topping, här i form av jordnötter.

Så lagar du en len majs- och potatissoppa

4 förrättsportioner

Du behöver:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1 msk olja
300 g majskorn
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk havregrädde
salt och peppar

Topping:

½ dl salta jordnötter

Gör så här:

  1. Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar. Fräs i olja utan att de tar färg. Tillsätt avrunnen majs och fräs tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt vatten och havregrädde. Låt sjuda under lock i 10 minuter.
  2. Ta från värmen, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, strö över nötter.

Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

6 sätt att göra din veganska soppa härligt krämig

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: