Len majs- och potatissoppa
Den krämiga söta soppan blir ännu godare med en knaprig och salt topping, här i form av jordnötter.

4 förrättsportioner
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1 msk olja
300 g majskorn
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk havregrädde
salt och peppar
Topping:
½ dl salta jordnötter
Gör så här:
- Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar. Fräs i olja utan att de tar färg. Tillsätt avrunnen majs och fräs tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt vatten och havregrädde. Låt sjuda under lock i 10 minuter.
- Ta från värmen, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, strö över nötter.
Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: