Mac 'n' Cheese med bacon
- AvRedaktionen
Macaroni and cheese, eller kort och gott mac 'n' cheese, är en krämig pastarätt som passar perfekt när man vill ha något varmt och mättande.
2 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 näve brödtärningar
olivolja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 msk senapspulver
1 msk mjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
100 g cheddarost (riven)
175 g rigatoni
4 skivor bacon (stekta)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg brödtärningar på en plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen cirka 5 minuter.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i vitlök och senapspulver och stek i 1 minut. Rör ner mjöl och rör om på låg värme i 1 minut. Vispa gradvis i mjölken och låt koka upp tills det tjocknat (cirka 4 minuter). Rör ner osten och rör om tills den smält.
- Koka pastan al dente, låt rinna av och blanda med ostsås och hackat bacon.
- Häll upp i 2 ugnsfasta skålar, toppa med brödtärningar och grädda i 20 minuter.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb