Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pizzamacka bianco med portabello och parmesan

15 jan, 2017
AvRedaktionen
Pizzamacka bianco med portabello och parmesan.
Pizza bianco är pizza utan tomatsås. Här i form av en macka med crème fraiche och prästost som får gratinera i ugnen under tiden svampen steks med vitlök och persilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 20 min

Du behöver:

4 skivor Pågen Jättefranska

1 vitlöksklyfta

½ dl crème fraiche

150 g riven prästost

4 stora portabellosvampar eller motsvarande mängd champinjoner

50 g smör

1 vitlöksklyfta

1 knippe persilja

1 citron

salt och peppar

parmesan eller annan vällagrad ost till servering

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Gnid med en delad vitlöksklyfta. Bred på crème fraiche och strö över osten. Låt gratinera tills osten fått fin färg.
  2. Skär svampen i skivor. Hetta upp en stor stekpanna med smöret och en hel vitlöksklyfta. Stek svampen tills den fått lite färg och mjuknat. Salta och peppra. Finhacka persiljan och blanda ner den mot slutet. Dra av från värmen. Släng bort vitlöken.
  3. Riv skalet från citronen på finaste sidan av rivjärnet. Blanda ner i svampen.
  4. Fördela svampen på de gratinerade brödskivorna. Riv över parmesan eller annan vällagrad ost.
Pizzamacka bianco med portabello och parmesan.
Pizzamacka bianco med portabello och parmesan.

Foto och recept: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons