Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Lyxiga vaktelägg med rom

20 mar, 2020 
AvRedaktionen
Recept på vaktelägg med rom
Lyxa till det med vaktelägg! Denna variant med rom är ljuvlig. Går även bra med hönsägg som delas i mindre bitar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

24 ägghalvor

Du behöver:

12 vaktelägg

grovt salt

1 mogen avokado

1–2 msk crème fraiche, 34%

Lite citronsaft

Salt och svartpeppar

80 g stenbitsrom

Garnering:

Färsk körvel

Gör så här:

  1. Koka äggen i 5 minuter.
  2. Låt svalna i kallt vatten.
  3. Dela varje ägg och ställ halvorna på små högar med grovt salt så balanserar de bättre.
  4. Skrapa avokadoköttet ner i en skål.
  5. Mosa ihop till en slät kräm med crème fraiche.
  6. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  7. Fyll en spritspåse, eller en fryspåse med klippt öppning, med avokadokräm.
  8. Spritsa lite kräm på varje ägghalva, toppa med stenbitsrom och garnera med färsk körvel.
Recept på vaktelägg med rom
Vaktelägg med rom.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 enkla recept med vaktelägg

Friterad sparris med vaktelägg, rökt lax, löjrom och avokadokräm

Laxtartar med vaktelägg och löjrom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons