Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lyxiga krustader med kräftstjärtar

06 maj, 2019
AvRedaktionen
Recept på krustader med kräftstjärtar
Krustader med kräftstjärtar passar perfekt som förrätt på både fest och bjudning – men även som ett lyxigt tilltugg utöver det vanliga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fyllda, frasiga skal med lyxigt krämiga kräftor blir goda munsbitar innan förrätten.

14 snittar

Snittar:

1 stor tomat

1 schalottenlök

1 msk smör

2 msk crème fraiche

1/2 dl vispgrädde

1/2 msk tomatpuré

1 nypa paprikapulver

Ca 200 g kräftstjärtar

Salt och svartpeppar

12 färdiga krustader

Garnering:

Färska kryddörter

Gör så här:

1. Halvera tomaten, skrapa ur kärnorna och skär i små tärningar.

2. Hacka löken fint, fräs i smör.

3. Lägg crème fraiche, grädde, tomatpuré och paprikapulver i en kastrull. Låt puttra ihop till en tjock, krämig konsistens.

4. Vänd ner lök och tomat. Vänd ner kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar.

5. Värm krustaderna enligt anvisning på förpackningen och fyll skalen med röran.

6. Garnera med färska örter och servera genast.

Krustader med kräftstjärtar
Krustader med kräftstjärtar.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons