Lyxiga jelloshots med champagne – perfekt till nyårsfesten

En lyxig cocktail i ätbar form? Ja, tack! Jelloshots med champagne är superenkla att fixa och du kommer garanterat imponera på middagsgästerna.
19 december, 2017

Champagne hör nyåret till och i år får bubblorna gärna serveras med en twist.

De här vackra jelloshotsen med smak av champagne kan med fördel förberedas kvällen innan, så du får mer tid över till annat på årets sista – och festligaste – dag.

Se filmen här: 

 

Lyxiga jelloshots med champagne – recept

Du behöver:

4 dl champagne

4 msk färsk citronjuice

4 msk sockerlag

5 tsk gelatinpulver eller ett veganskt alternativ, exempelvis agar agar eller vegegel

Strössel

Ätbar metallicspray (finns i välsorterade matbutiker eller bakbutiker)

Bakplåtspapper

Liten form

Gör så här:

1. Blanda citronjuice och sockerlag.

2. Tillsätt gelatinpulver eller det veganska alternativet.

3. Koka upp och rör tills pulvret är upplöst.

4. Tillsätt champagne och skopa bort skummet.

5. Häll upp i form och låt stelna i kylen, några timmar eller över natten.

6. Vänd upp och skär jellon i kuber.

7. Dekorera med ätbar silverspray och strössel.

Läs också: Glittriga miniflaskor till nyårsfesten – så gör du

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: