Lyxiga tryfflar med olika garnering

Lyxiga tryfflar med olika garnering.

Ljuvligt goda hemgjorda tryfflar, perfekt att ge bort i julklapp - eller äta upp själv. Rulla tryfflarna i kakao, nötter, finhackade karameller eller annan valfri garnering.
23 november, 2015

ca 25 kulor

Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

225 g mörk choklad (60-70 %)

1 1/2 dl vispgrädde

25 g rumsvarmt smör

Garnering:

kakao

finhackade nötter

finhackade karameller (sila bort det minsta ”pulvret”)

florsocker

finhackad choklad

finhackade tranbär

Gör så här:

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

Koka upp grädde och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var femtonde minut. Efter cirka 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.

Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar på händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering.

Lyxiga tryfflar med olika garnering.

Lyxiga tryfflar med olika garnering.

Av: Systrarna Eisenman

Foto: Jonny Lindh